Ik Coach Jouw Kat Gedragsproblemen

Kattengedragsproblemen

Ik coach graag jou en je kat bij gedragsproblemen zoals:
Onzindelijkheid (in huis plassen en/of poepen)
Sproeien
Agressie
Angst/Stress/Verlatingsangst
Sloopgedrag/krabben aan meubels
Afwijkend eetgedrag
Overmatig (kaal) likken
• Etc.


Onzindelijkheid (plassen en poepen in huis)
Je kat plast of poept in huis, en je trekt je het niet meer.
Overal die urine lucht, die is zo doordringend, en je krijgt het nauwelijks weg.kat-gedragsproblemen-amsterdam-onzindelijkheid
Je schaamt je voor bezoek, je voelt je zelf niet meer fris & fruitig in huis, spullen gaan kapot. Soms sta je elke dag in de poep als je de voordeur open doet!

Vaak medisch probleem: check eerst de dierenarts!
Vaak is er ook een medisch probleem: het is belangrijk om dat als eerste uit te sluiten. Blaasgruis is bijvoorbeeld een probleem, dat veel voorkomt. Zie je dat jouw kater in en uit de bak steeds gaat? Likt ie veel aan zijn edele delen? Ga ajb zo snel mogelijk naar de dierenarts. Bij katers kan de urinebuis dusdanig verstopt zijn, dat het binnen 2 dagen fataal kan worden. Bij poezen speelt dit niet, maar blaasproblemen geven ook vaak pijn, waardoor ze de bak gaan mijden. Door tijdelijke medicatie en/of aangepast Urinary voer kan dit snel opgelost worden.

Geen medische oorzaak: ik help je graag!
Als de dierenarts heeft uitgesloten heeft dat de onzindelijkheid geen medische oorzaak heeft, zullen ze je naar een kattengedragstherapeute doorsturen. Dan ben je bij mij aan het juiste adres:). Het verhelpen van onzindelijkheid bij katten is een challenge. Soms is de oplossing heel simpel, maar soms is het ook een zoektocht en moeten we als een soort detective sporenonderzoek doen. Ik coach je graag naar een oplossing. Voorwaarde: urine onderzoek bij de dierenarts (niet ouder dan 3 mnd). 

Check hier mijn aanbod


Sproeien
Als een kat staand met zijn billen vooruit en zijn staart omhoog staat te schudden, waarna er straaltjes urine gespoten worden tegen het oppervlak, dan heet dat sproeien. De urine van sproeien stinkt enorm. Krijg dat maar eens uit je huis. Katten kunnen ook droog sproeien. Dat is een stuk makkelijker schoon te houden;). Maar de natte sproei zeg maar is een stuk vervelender. Want je huis gaat stinken en op den duur ben je dat ook zat. Er lijkt geen schoonmaakmiddel tegen op gewassen. En erger, je weet niet hoe je dit gedrag bij je kat kunt stoppen.
Graag help ik je bij het zoeken naar oplossingen en inzetten van praktische handvaten om dit probleem zo goed mogelijk te tackelen.

Check hier mijn aanbod


Agressie
Tussen katten onderling 

Het leek zo leuk een 2e kat erbij, maar helaas.. het matcht niet echt.
Ze vechten, blazen, grommen, gezellig wordt het niet. Agressie tussen katten in huis is een veel voorkomend gedragsprobleem. Het geeft voor iedereen spanningen in huis, ook voor de eigenaren. Ik coach je graag bij het terugvinden van een nieuwe balans thuis.

Agressie van je kat naar mensen
Bij jou is ie zo poeslief, maar als er bezoek komt, valt je kat aan. Mijn allereerste kat Chabo deed dat ook. Hij viel van achteren aan als iemand op de bank zat. Bij mij was ie het prinsje, ik mocht alles met hem doen. Maar mijn vrienden waren bang voor hem. Herken je dit? Blijft jouw kat misschien ook in benen hangen van het bezoek, of zet ie bij de minste geringste beweging zijn nagels in armen? Dan kan het heel vervelend worden om nog bezoek thuis uit te nodigen. Laat staan, een nieuwe date:). Ik ga graag samen met jou de uitdaging aan om dit gedrag te ontrafelen en aan te pakken.

Check hier mijn aanbod


Angst
Angst bij katten zit in vele hoeken. Angst voor andere mensen, andere katten, de deurbel, de stofzuiger, om alleen gelaten te worden, het kan alle kanten op. Er is veel geduld en tijd nodig om een angstige kat op zijn gemak te stellen. Als ie je dan eenmaal vertrouwt is dat zo’n overwinning. Ik herken het gedrag tijdens mijn oppaswerk. Oren plat naar achteren, grote pupillen, laag weggedoken. De kat blijft veel onder het bed zitten. Of zit ergens achter de wasmachine. Of is zelfs onvindbaar. Ze zijn een kei in verstoppen. Ik probeer op allerlei manieren het vertrouwen te winnen. Eerst is de blik nog star gericht op mij, op een gegeven moment is vaak gelukkig het ijs gebroken. En zoekt de kat uiteindelijk de kat ook toenadering.
Herken je dat bij jouw kat? Ervaart hij/zij in bepaalde situaties angst of stress en zou je hem/haar graag wat meer rust en zekerheid geven. Graag bied ik jou mijn hulp en gaan we in alle rust en in kleine stappen op zoek naar tools om het voor je kat fijner te maken.

Check hier mijn aanbod


Krabben aan meubels/sloopgedrag
De kat krabt de krullen van de trap. Ken je die?;)
Maar dan van je mooie nieuwe bank, of je stoelen. Of van je kast, tafel, behang…alles zit vol met krabben en krassen, de flarden hangen erbij. Je baalt als een stekker, probeert je kat met wegjagen te stoppen, maar niks helpt.
Toch is krabben een natuurlijke eigenschap van een kat. Ze hebben het o.a nodig om hun nagels te scherpen. Dat gun je hem/haar natuurlijk best, maar hoe blijft je huis dan ook nog een beetje ‘decent’ ? Ik help je graag om dit probleem op te lossen!  

Check hier mijn aanbod


Afwijkend eetgedrag
Je bent eten aan het maken in je keuken en voordat je het weet, staat je kat naast je op het aanrecht. Hij is razendsnel, heeft al wat in zijn bek, en weg is ie. Niks kan je onbeheerd achterlaten. Hij springt ook op tafel, als je even het toetje aan het pakken bent. Je hebt al veel geprobeerd, maar het lukt je niet dit vervelende gedrag af te leren.

Wat ook kan dat is dat je kat vreemde voorwerpen eet, of eten steelt van je andere kat. Of alles naar binnen schrokt, en dan weer uitbraakt. Katten kunnen uiteenlopende gedragsproblemen vertonen rondom eten en voedsel. Graag ga ik met jou op zoektocht om inzicht te krijgen in dit gedrag en hoe dit te voorkomen. Mensen denken vaak van niet, maar je kunt een kat echt trainen:)

Check hier mijn aanbod


Overmatig (kaal)likken
Al een tijdje wast je kat zich wel erg veel. Het lijkt ook wel alsof ie de haren los bijt. En er ontstaan ook kale plekken in zijn vacht. Je bent al bij de dierenarts geweest, en er lijkt geen medisch probleem te zijn. Ook heeft je kat geen last van vlooien. Vaak wordt je dan doorverwezen naar een kattengedragsdeskundige. Ik als Kattencoach help je graag bij het zoeken naar de oorzaak en hoe jouw kat te helpen met dit lichamelijk ongemak.

Blijf er niet te lang mee strugglen,
maar vraag mij je te helpen!