Kattenvoer: welk voer past het beste bij jouw kat?

Het voer wat je geeft aan jouw kat is bepalend voor zijn gezondheid.
Welk voer en hoeveel je geeft is van essentieel belang.
Je kunt wel op het etiket lezen wat er in de zak of blik zit, maar dat zegt vaak niet alles.
Er kan zelfs behoorlijke misleidende informatie op staan, een slimme marketingtruc;)

Graanvrij? Vaak marketingtruc!
Wat momenteel een trend is, is het graanvrij voer. De consument krijgt het idee dat dit gezond is. Minder koolhydraten, dus mijn kat zal daardoor dan wel minder aankomen.
Wat veel mensen echter niet weten, dat er alsnog granen/koolhydraten verstopt zitten in de ingredienten. Sterker nog: vaak veel meer koolhydraten dan normaal gewenst!
Voorbeelden daarvan zijn aardappelzetmeel, tapiocameel en mais.

Veel eiwitten zijn belangrijk
Katten zijn carnivoren en dierlijke eiwitten zijn voor hen super belangrijk. Op het etiket kun je het percentage eiwitten aflezen. Je denkt dat je goed voer hebt gekocht. Maar wat veel mensen niet beseffen, dat veel dierlijke eiwitten dusdanig bewerkt zijn (gehydrolyseerd), zodat er nog weinig voedingsstof overblijft. Of het betreffen plantaardige eiwitten, zoals soja, wat voor een kat helemaal niet goed is.

Lichamelijke klachten
Door niet het goede voer en/of hoeveelheid te geven kunnen er allerlei lichamelijke klachten ontstaan bij jouw kat. Denk maar eens aan:
– overgewicht
– allergie
blaasproblemen
– nieren

Advies voer
Wil je graag advies over het voer wat je geeft aan jouw kat, neem dan contact met mij op. We maken dan een telefonische afspraak waarbij we het volgende bespreken:
– profiel van jouw kat
– een analyse van de ingredienten van het voer.
– advies welk voer het beste bij jouw kat past

Online training voeding & Katten
Graag wijs ik je op de zeer interessante online training over katten & voeding. Ik heb deze onlangs gevolgd (najaar 2020). Dit wordt gegeven door Marilyn van Catmoneo. Zij is echt expert op het gebied van kattenvoer. Zeer de moeite waard en heel leerzaam!