Speeltips voor je kat

TIPS OMGEVINGS/SPELVERRIJKING:HOE KRIJG JE EEN HAPPY CAT ?
Voor een goede band met jouw kat is het belangrijk te weten wat de natuurlijke behoeften van katten zijn en wat normaal kattengedrag is. Natuurlijk gedrag van de kat is: plassen/poepen, sproeien, krabben, klimmen, spelen, jagen.
Als je weet wat natuurlijk kattengedrag is en daarop in kunt spelen, kan je beter voor het welzijn van je kat zorgen en zal het samenzijn met jouw kat je meer plezier geven.
Ook zal de kans op ongewenst gedrag afnemen.

Tips hoe je leuk en vaker kunt spelen met je kat
De volgende ideeen zou je kunnen inzetten om het voor jouw kat interessanter te maken (soms verwijst een linkje naar een webwinkel, voor meer kattenspul zie ook onze webshop). Het kan vaak heel simpel, veren die je vindt op straat, een doos waar je een gat in knipt, oude veters die je aan elkaar knoopt. Je maakt je kat er in ieder geval heel blij mee πŸ™‚

Probeer speeltjes uit

De ene kat houdt van de laser, de ander juist van een hengel.Ik merk vaak dat de klant zegt dat de kat niet van spelen houdt, maar als je maar uitprobeert en wat geduld hebt, tijd maakt, blijkt dat de kat het juist heel leuk vindt. Zelfs de oudjes;)

Wissel speeltjes af

Op een gegeven moment kennen ze het wel. Maar na een tijdje is dat ene speeltje weer heel leuk. Ik merk dat de speeltjes die ik meeneem vaak interessanter zijn dan de speeltjes die bij de klant al liggen.

Maak het spannend! πŸ™‚

Langs zijn neus een hengel zwiepen of een muis gooien, zal hem niet echt boeien. Achter een kussen, onder een kleedje, dat het ritselt, beweegt, of speel verstoppertje. Hij wil jagen;).

Kattenspeeltjes
Als je 10 min per dag met je kat speelt, maak je jouw kat al heel blij πŸ™‚ .

Actief met eten: voerballen!
Er zijn katten die hun eten in 1 klap naar binnen gooien. En daarna vaak kotsen;)
Je kunt dit schrokken tegengaan door een voerbal (of een andere voerpuzzel). Je kat moet moeite doen voor zijn eten, beweegt achter de bal, en daardoor vertraagt het eetproces. Het biedt ook de nodige afleiding, handig ook voor als je bv een tijdje van huis bent.

Wat ook leuk is, en wat echt samen met je kat is: brokjes gooien door de kamer! Of een brokjesspeurtocht door het huis uitzetten. Veel succes al mee gehad tijdens het kattenoppassen:-).

voerpuzzel-kat-Trixie Cat Activity Fun Board

Kijk voor meerΒ voerpuzzels of andere handige& leuke kattenspullen in onze webshop