Speeltips voor je kat

TIPS OMGEVINGS/SPELVERRIJKING:HOE KRIJG JE EEN HAPPY CAT ๐Ÿ˜Š
Voor een goede band met jouw kat is het belangrijk te weten wat de natuurlijke behoeften van katten zijn en wat normaal kattengedrag is. Natuurlijk gedrag van de kat is: plassen/poepen, sproeien, krabben, klimmen, spelen, jagen.
Als je weet wat natuurlijk kattengedrag is en daarop in kunt spelen, kan je beter voor het welzijn van je kat zorgen en zal het samenzijn met jouw kat je meer plezier geven.
Ook zal de kans op ongewenst gedrag afnemen.

Tips hoe je leuk en vaker kunt spelen met je kat
De volgende ideeen zou je kunnen inzetten om het voor jouw kat interessanter te maken (soms verwijst een linkje naar een webwinkel, voor meer kattenspul zie ook onze webshop). Het kan vaak heel simpel, veren die je vindt op straat, een doos waar je een gat in knipt, oude veters die je aan elkaar knoopt. Je maakt je kat er in ieder geval heel blij mee ๐Ÿ™‚

Probeer speeltjes uit

De ene kat houdt van de laser, de ander juist van een hengel.Ik merk vaak dat de klant zegt dat de kat niet van spelen houdt, maar als je maar uitprobeert en wat geduld hebt, tijd maakt, blijkt dat de kat het juist heel leuk vindt. Zelfs de oudjes;)

Wissel speeltjes af

Op een gegeven moment kennen ze het wel. Maar na een tijdje is dat ene speeltje weer heel leuk. Ik merk dat de speeltjes die ik meeneem vaak interessanter zijn dan de speeltjes die bij de klant al liggen.

Maak het spannend! ๐Ÿ™‚

Langs zijn neus een hengel zwiepen of een muis gooien, zal hem niet echt boeien. Achter een kussen, onder een kleedje, dat het ritselt, beweegt, of speel verstoppertje. Hij wil jagen;).

Kattenspeeltjes
Als je 10 min per dag met je kat speelt, maak je jouw kat al heel blij ๐Ÿ™‚ .

Ligplekjes/schuilplekjes
Regelmatig maak ik mee dat katten niet goed samen matchen. Het is daarbij belangrijk dat zij een veilig plekje hebben om zich terug te trekken. Denk daarbij ook aan hoge plekjes, dan kan echt een escape-route zijn, een verbreding van hun territorium.ย 
Seniorkatten zijn vaak wat kouwelijk aan het worden, hoe heerlijk zo’n hangmatje aan de verwarming ๐Ÿ™‚

Krabben
Krabben is een natuurlijke eigenschap van katten. Onder de voetzooltjes zitten geurklieren en daarmee verspreiden ze hun geur. Dat geeft ze een veilig gevoel. Je kunt ze daarbij helpen door zowel verticaal als horizontale krapgelegenheden aan te bieden.

Actief met voer
Er zijn katten die hun eten in 1 klap naar binnen gooien. En daarna vaak kotsen;)
Je kunt dit schrokken tegengaan door een voerpuzzel. Daardoor vertraagt het eetproces, en moeten ze moeite doen voor hun eten. Je kunt ook bv een brokjesspeurtocht door het huis uitzetten.

Kijk voor meer handige en leuke kattenspullen in onze webshop