Urine van je kat: hoe schoonmaken en opvangen?

Plast of sproeit jouw kat in huis?
Daar kun je als eigenaar behoorlijk last van hebben. De geur van kattenurine is enorm indringend en krijg je vaak niet goed weg. De geur van urine bij sproeien is nog een graadje erger. Als je deze plekken niet heel grondig schoonmaakt, blijft de kat de geur ruiken. En zal je kat terugkeren naar deze plekken.
Maar houd moed: je (en je kat! 🙂 ) kunt er echt van af komen!

Urineplekken van je kat schoonmaken: grondig en op de juiste manier!
Belangrijk is de plasplekken eerst op te sporen. Dit kan met een speciaal UV lampje. In het donker kun je de plekken het beste zien. Als je de plekken hebt gevonden, is het belangrijk deze super goed te boenen. Niet met chloor, bleek of azijn! Maar met een neutraliserende geur. Met biotex groen en baking soda (vraag advies hoe je dat precies doet, want even deppen heeft geen zin;). Tot slot kun je urineplek nasprayen met een Urine off middel zoals UF2000.

Urine van je kat opvangen
Als jouw kat structureel naast de bak, in huis plast of sproeit, kan het heel goed een medische oorzaak hebben (bv blaasgruis). Belangrijk hierbij is het uitsluiten hiervan. De urine kun je bij de dierenarts laten testen. Het opvangen van urine bij je kat is nog wel een kunstje op zich 😉 . Je kunt bv. onderstaande katkor of kitcat korrels in de kattenbak doen ipv de gebruikelijke kattenbakvulling. Met een pipetje kun je de urine er dan uithalen. Je kunt ook de blaas laten aanprikken door de dierenarts. Daarmee voorkom je onnodige bacterieen in de urine, vaak geeft dat het beste resultaat. Voor de kat wel wat meer stress. Er bestaat ook een speciale lepeltechniek. Met een beetje oefening heb je zo de urine te pakken. Scheelt weer stress en geld 😉

Hulp nodig?
Je kunt me bellen als ik je verder kan helpen met deze lepeltechniek, en de andere hulpmiddelen. Ik geef je graag advies bij de urine/plasproblemen van jouw kat.