Medicijnen geven aan je kat

Medicijnen geven aan je kat: het kan makkelijker!
Medicijnen geven aan je kat kan een hele worsteling zijn. De ene kat laat het ook makkelijker toe dan de ander. En dan zit de pil er in, vindt je de pil later onder het bed:).Ook oefening baart kunst: hoe meer je het doet, hoe handiger je er in wordt.

Belangrijk: creëer rust: probeer de Towel wrapmethode 
En het scheelt enorm als je zelf ook rustig blijft, dat geeft je kat minder stress.
Dus vooral rustig blijven ademen 🙂 . Je kunt je kat met een towel-wrap-kat-cat
handdoek rust geven door hem in een handdoek te wikkelen/in te bakenen, zodat hij zijn poten niet naar je kan uithalen. In deze video’s zie je hoe je de speciale “Towelwrap methode” van Sophia Ying kunt toepassen: https://youtu.be/2VSJ4B0fTzs/ https://youtu.be/pGI2kDjhHbE

Gebruik hulpmiddelen

Voor katten met dieetvoer, check eerst vooraf bij de dierenarts. Ik geef je wat tips en tricks om het pillen geven aan je kat makkelijker te laten verlopen. Een aantal hulpmiddelen vind je in onze webshop:
Pil verpakken
Verpak de pil in een stukje Easypill, dan ruikt je kat de pil niet meer. Je kunt het ook kneden in een stukje snoepstick. 
-Als pilletje klein is, in een hard snoepje verstoppen. Dit doe je door eerst een gaatje te maken en dan pilletje er in stoppen. Als pil wat groter is, kun je dit met een pillensnijder in kleine stukjes snijden. Hoe meer snoep, hoe leuker hij het vindt;).

Pil fijn maken en/of verdunnen
-Maak de pil fijn met vijzel (of tussen 2 lepels) en meng het door een hapje eten.
– Verdun de pil met kattensoep : pil fijn maken en van natvoer kattensoep maken. Je kunt ook speciale zakjes kopen met kattensoep.
-Pil verdunt met water via spuitje in de bek. Via de zijkant van de bek in 3 beetjes er in schieten. (niet aan voorkant van zijn kop, maar echt aan de zijkant).

Geur weghalen
In een stukje worst/pate of iets soortgelijks verpakken, vind iets wat je kat heerlijk vindt. En wat sterk is van geur, zodat het de pilgeur overstemt.
-Roer er een fijngemaakt (gist)snoepje door zodat de smaak van de pil verborgen wordt. Valeriaan er door heen kan ook helpen.
– Als je het voer verwarmt ruikt het sterker en overheerst het de geur van de pil.
– Stop een pilletje in een klein balletje paté of iets vergelijkbaars, vries het in en laat voor gebruik de buitenkant een beetje ontdooien. Zo merkt de kat niet dat er iets hards inzit en het bevriezen neemt veel van de smaak weg.


Anders:

-Via druppels op de poot, likt je kat het er zelf van af.
-Via een speciale pillenschieter, ook een soort spuitje. Dan schiet je het pilletje er via de zijkant zo in.
-Leg de pil verpakt in een van de bovenstaande opties en leg het balletje op een handdoekje. Vaak eten ze het in één keer op, omdat ze met hun ruwe tong niet de handdoek willen likken.

Pillen geven: train je kat
-Moet je langere tijd tabletten geven, dan is het aan te raden om je kat na de pil een snoepje te geven. Hij zal de pil niet echt waarderen, maar de beloning wel ;-).
-Als je de pil in een stukje worst bv geeft, geef dan eerst een stukje zonder pil, dan met pil en dan weer zonder. Zo wordt het pilletje niet iets voorspelbaars.
-Probeer een andere associatie te maken, dus bijv. de pil niet elke dag uit hetzelfde kastje pakken. Je kat denkt “kastje open= weg wezen” 🙂

Webshop
In de webshop zijn een aantal van bovenstaande hulpmiddelen te vinden.